Övik Scandic Cup är sanktionerad av Svenska Innebandyförbundet.

Samtliga matcher i Senior och JAS spelas 3x15 minuter med 3 minuters paus. Rullande tid förutom vid mål och utvisning, samt att de 2 sista minuterna är effektiva.

Alla seniorlag är garanterade 4 matcher

Samtliga matcher i ungdomsklasserna spelas 2 x 15 min med 3 minuters paus. Rullande tid vid mål och utvisning, samt att sista minuten spelas effektiv.

Alla lag under dagscupen är garanterade 3 matcher.

Poängberäkning(hämtat från tävlingsbestämmelserna §5):

Placering i turnering avgörs enligt nedan där man går steg för steg tills man kan särskilja de placeringar som behöver särskiljas.

Turneringens placering avgörs genom antal poäng i aktuell grupp.

Vid lika poäng avgörs placering genom inbördes möte. Det vill säga att en ny tabell räknas fram med berörda lag.

Inbördes placering avgörs genom antal poäng

Vid lika poäng avgörs placering genom inbördes målskillnad, det vill säga skillnaden mellan antal gjorda och insläppta mål.

Är målskillnaden lika placeras det lag främst som har gjort flest inbördes mål.

Är lagen trots detta lika avgörs placering genom total målskillnad där alla resultat i gruppen räknas.

Är målskillnaden lika placeras det lag främst som totalt gjort flest mål i gruppen.

Är lagen trots detta lika placeras det lag främst som har minst utvisningsminuter i gruppen.

Är lagen trots detta lika sker lottning mellan de lag som ej kunnat särskiljas.

Om en slutspelsmatch slutar oavgjort avgörs matchen med 5min sudden. Om det fortfarande är oavgjort så sker straffavgörande med 3 straffar. Därefter suddenstraffar med samma tre straffskyttar som först valdes ut om det fortfarande är oavgjort.

Arrangören äger rätt att välja hallar för de slutspelsmatcherna som skall spelas. Detta kommer att kommuniceras ut så fort som möjligt efter att sista gruppspelsmatchen är spelad.